woensdag 19 oktober 2011

Reisverslag Indonesië - Kuta

Kuta, Bali

Woensdag
Golven zijn ongelooflijk! Beste dag ooit gehad! Perfecte golven, lange ritten. Kuta town is druk, veel scooters, onaardige Indo’s verpest door toerisme, maar de golven zijn het allemaal waard! Pak een NSP’tje bij één van de duizenden surfrentals op het strand en kijk of er geen scheur in zit. Enjoy, enjoy, enjoyyyy!!!! Oja!! In de line-up zag ik vandaag een manta ray uit het water springen! Zilverachtig en ongeveer een meter breed! Moooooii!!

Kuta.

Zaterdag
Mijn bovenbenen lijken op uitgedroogde paarse aubergines. Hoe kan iemand hier elke dag zonder full-on wetsuit surfen?! Mijn onderrug, bovenbenen en onderbenen zijn volledig verbrand. Maar ja, we hebben wel drie dagen perfecte golven in Kuta gehad. Zoals bijna overal is het ’s ochtends vroeg het minst druk. In kuta worden de golven kleiner met hoogwater en is het beter voor beginners. Aan het einde van de dag ontwaken de hordes toeristen uit hun katerige slaap en is het op zee net zo druk als op de wegen in Kuta town. Je wordt dan zowel in het water als op straat van je sokken gereden. Verrassend genoeg heb ik geen enkel ongeluk gezien (of gehad), niet met een scooter, niet met een surfboard.

Surfboards genoeg voor diegenen die zonder
board moeten reizen.

Scooters ook genoeg.

De beste after-surf-lunch is te halen bij ‘Warung 96’, een pizzeria op de Poppies Lane II. Niet echt Indonesisch, maar na een volle dag surfen precies wat je nodig hebt! We slapen in een simpel doch schoon kamertje in de 'Suka Beach Inn', ook op Poppies Lane II. Het is een groot typisch Balinees complex met verschillende luxe en minder luxe kamers. Je kan er al vanaf veertien euro per nacht verblijven. Alle kamers kijken uit op een tropische binnenplaats compleet met mangobomen, Frangipani (dat is die heel mooie gele Balinese bloem)-bomen, palmbomen en een zwembad.

De Suka Beach Inn.

Voor ontbijt moet je ergens anders zijn. Ze zijn hier niet heel vriendelijk en de eieren zijn ALTIJD op (of je nu om zeven of tien uur ’s ochtends eet).

Als je van Engelse en Australische dronkenlappen houdt, dan is het fantastisch uitgaan in Kuta town. Er is wel een leuk reggae tentje op de main road – de 'Apache Surferbar' – waar je een waterpijp kunt roken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten