vrijdag 9 maart 2012

Help mee aan een schonere zee

Ocean Initiative Surfrider Foundation 2012

Wat zijn we deze week weer verwend door onze ouwe getrouwe Noordzee! Maandag was perfect, dinsdag en woensdag was er een mooie nasleep, en ook gisteren was te gek. Vele surfer zieltjes zijn weer even gevoed. Tijd om iets terug te doen voor onze zee.

Want wist je dat er elke seconde 206 kilo afval in zee wordt gedumpt, waarvan het grootste deel nooit helemaal wordt afgebroken? Als dit zo doorgaat, duiken er straks geen zeehondjes meer naast je op, maar een hoop plastic afval. Jaarlijks komen er al 1 miljoen zeevogels en zeeschildpadden om doordat ze plastic inslikken of erin verslingeren.

Om iets aan dit probleem te doen, roept de Surfrider Foundation zijn wereldwijde netwerk (Australiƫ, Argentiniƫ, Verendigde Staten, Europa, Japan, Marokko) op om mensen bewuster te maken van het probleem van zwerfvuil. In 2011 zijn er al 42.000 vrijwilligers in 35 landen samengekomen om eens goed schoon te maken bij meer dan 1200 stranden, meren en rivieren. Ze hebben zoveel afval uit het water opgehaald dat je er 38 bussen mee kunt vullen!

Wil je jouw liefde voor de zee ook laten gelden? Help dan mee aan een schonere zee! In samenwerking met de Surfrider Foundation Europe organiseert Surfvereniging Zandvoort op zaterdag 24 maart 2012 de jaarlijkse beach clean-up. Na afloop staat er voor iedereen een frisse Corona klaar.

Kijk voor meer informatie op http://surfverenigingzandvoort.nl/ of http://www.initiativesoceanes.org/index.php.

Wat: Ocean Initiative Beach Clean-Up.
Waar: Beachbar Skyline in Zandvoort.
Datum: zaterdag 24 maart 2012.
Tijd: 15.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten