maandag 2 april 2012

Dominga Valdes winnaar eerste stop Protest NK Surftour


Protest NK Surftour, Domburg


Zon, zee en gezelligheid. Dat was zeker te vinden gisteren tijdens de eerste stop van de Protest NK Surftour in Domburg. Er stonden zelfs redelijk goede golven – voor Nederlandse begrippen.

De heats voor de mannen vonden plaats in de ‘rechterhelft’, en de heats voor de juniors en de vrouwen in de ‘linkerhelft’. Helaas kwamen de golven niet goed door in de linkerhelft. Het was af en toe als skieĆ«n op een grasveldje, veel meer kon je er bijna niet van maken. Bovendien brak het in het begin van de ochtend recht boven het zand, waardoor een eventuele nosedive wel eens fataal had kunnen aflopen.

Bij de Open Women was het daarom bewonderenswaardig hoe de dames er toch een lip, een mooie cutback en een spray zo hier en daar uit knalden. Met Chileense passie chargeerde Dominga Valdes genadeloos de golven en won dan ook terecht de finale. Merel van der Linden werd tweede en Laila Bosma derde.

Naarmate de ochtend vorderde, verbeterden de golven toch wel iets. De longboarders – Suzanne Vermeer en Martine Geijsels – maakten mooie lange ritten. Vermeer liet met haar cross steps zien dat ze niet voor niets drievoudig NK Kampioen longboarden is, en won de heat van Geijsels.

Al met al een mooie wedstrijd – met name door de enthousiaste, vriendelijke en relaxte vibe van de surfers. Met het zonnetje op de bol en een biertje in de hand genoot iedereen van een heerlijke zondag.

Had je hier ook graag bij willen zijn? Zorg er dan voor dat je de volgende in ieder geval niet mist! Grote kans dat die zeer binnenkort in Scheveningen plaatsvindt. Blijf op de hoogte via http://nksurftour.nl/.

Resulaten:

Open Men
1. Pascal van der Mast
2. Kaspar Hamminga
3. Roy van Eijk

Open Women
1. Dominga Valdez
2. Merel van der Linden
3. Laila Bosma

Longboard Men
1. Pascal van der Mast
2. Quint Le Duc
3. Joost Duivenvoorde

Longboard Women
1. Suzanne Vermeer
2. Martine Geijsels

Juniors
1. Vincent Feillon
2. Boris Feillon
3. Tom Boelsma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten