donderdag 16 februari 2012

Legendarische Lisa Andersen vecht om plek in Roxy Pro


Links Lisa Andersen 

Viervoudig ASP Womens’s World Champ Lisa Andersen (1969) doet mee aan de Moskova Trials om een plek in de Roxy Pro Gold Coast te veroveren. De Moskova Trials vinden op 24 februari plaats, een dag voor de Roxy Pro.

Lisa Andersen won de ASP wereldtitel vier keer op rij tussen 1994 en 1997. Ze is in 2003 officieel gestopt, maar doet eigenlijk nog gewoon mee voor de wildcards. Op tweeënveertigjarige leeftijd is ze een symbool geworden voor de vrouwelijke surf scene. In de door mannen gedomineerde industrie heeft zij heeft met haar gracieuze manier van surfen barrières doorbroken en zo het pad gelegd voor de vrouwen van deze generatie.

Volgens haar wordt het moeilijk om wereldkampioen Carissa Moore te verslaan: “When you’re a World Champion you’ve got to stay on top so Carissa’s going to be hard to beat but the other girls are really pushing it and raising the bar”.

De komst van Lisa Andersen zorgt nu al voor opwinding onder de deelnemers, en bij de toeschouwers. De jonge deelneemsters worden niet alleen fysiek uitgedaagd door deze levende legende, maar vooral psychisch. Zal ze dezelfde mentale spelletjes spelen als haar leeftijdsgenoot Kelly Slater? We zullen het zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten